Ved du hvad en 4g router er?

Som de fleste mennesker har, eller hvert fald på et tidspunkt har haft, er almindeligt bredbånd og en router til. Den er koblet til internettet via telefonstikket og sender trådløs internet ud via WIFI. Den slags internet har en masse begrænsninger. Internettet er afhængig af, at det kobber internettet sendes via, er af en god kvalitet og afstanden mellem den lokale telefoncentral og ens hus, ikke er for lang. Er kobberet dårligt og afstanden stor, så bliver internettet langsomt og ustabilt og kan være virkelig træls, at bruge og til tider næsten ikke tilgængelig.

Så har vi 4g router

Her sætter du den op der hjemme med et simkort i og sætter strøm til den. Så fanger den 4g signal og sender WIFI ud. Ofte fungere det meget bedre og endda meget hurtigere, end det traditionelle bredbånd normalt plejer, at gøre. Så er man ikke afhængig af, at kobber man bruger er godt nok og alle de andre ting, som til tider kan være meget ringe og gøre, så internettet kan være en by i Rusland i ens hus. I dag er der også 4g dækning i det meste af landet og dækningen bliver hele tiden bedre og meget mere dækkende.

 

Moderne router er trådløse

I dag skal der ikke tilsluttes en masse ledninger da en router er trådløs

Er en 4g router dyr?

Ind til videre er de 4g router der er på marked, ikke helt billige, dog er langt de fleste i et prisleje under 1000 kr. Der findes også udgaver af 4g router der har indbygget batteri og kan derfor være tændt, selv om du ikke af en eller anden grund, ikke skulle have en stikkontakt i nærheden. Priserne er dog også nedadgående og er snart nede på et niveau, hvor det er noget alle burde overveje at anskaffe sig og se om det er noget for dem.

4g router med indbygget batteri

Du kan faktisk få dem med batteri i dag. Det er især smart hvis man sidder i en bil og har børn med, der har hver sin tablet at se film på. For så vil det være internet, så de kan streame dem, mens i køre. Til nogle 4g router kan man købe lader til bilen som ekstra tilbehør, så de ikke går tør for strøm med det samme og kan lades op, mens man køre. En anden sammenhæng et batteri i en 4g router kunne være smart, er hvis man er på camping og er et sted, der ikke er strøm.